De grote liefde is mijn inspiratie.

Terwijl mijn pen langzaam maar consequent over mijn papier glijdt, alsof het vanzelf gaat, kijk ik over de daken van de bedrijfspanden heen naar de Johan Cruijff ArenA. Juist vandaag valt het prachtige stadion met een imposante vorm goed op omdat precies daar, ongeveer 500 meter van me vandaan, de zon lijkt te schijnen. Een gouden regen van zonnestralen valt bovenop het dak van de thuishaven van mijn favoriete voetbalclub AJAX. Ik zit op mijn werkplek, noem het mijn studio, en het uitzicht is hier weids. Grote stoere enigszins lompe gebouwen vormen een fascinerend panorama terwijl de vele auto’s er storend tussendoor rijden. Als je er goed naar kijkt valt direct op dat veel mensen schijnbaar haast hebben. Dag in dag uit. Ik zie en hoor het aan het onregelmatig en soms veel te veel gas geven en het door rood rijden. Eerlijk gezegd boeit het me niet, maar ik aanschouw het.

Mijn pen hangt inmiddels uit protest stil boven het papier en wacht totdat ik de woorden vind om verder te schrijven. Niet zomaar woorden maar woorden die mijn zinnen compleet maken zodat er uiteindelijk een goed verhaal ontstaat. Een verhaal dat vertelt wat ik bedoel. Vandaag heb ik me voorgenomen om te schrijven over de liefde. Ik schrijf graag over de liefde omdat de liefde zo onvoorspelbaar is.
De liefde kan elke kant opgaan en zo schrijf ik dus ook het liefste mijn verhaal. Ik begin te schrijven en ga de kant op die mijn gedachte me aangeeft. Toch vraag je je af wie of wat dan die gedachte aanstuurt en in mijn geval heb ik daar het antwoord op. De sturende factor om elke dag verhalen, columns of liedteksten te kunnen schrijven is mijn inspiratie.

Ook ik heb mijn donkere dagen waarin somberheid de boventoon voert en dan zal ik toch moeten presteren. Mijn inspiratie laat me op die momenten weten wat mooi en fijn is om over te schrijven. Hij pakt me bij de hand, neemt me mee en laat zien wat er allemaal de moeite waard is. De natuur, muziek, mensen, mooie wijnen, heerlijk eten, de zon, een lach. Ik voel terwijl ik deze woorden opschrijf een enorme liefde opkomen voor mijn inspiratie. Hoe is het mogelijk, ik wou iets vertellen over de liefde en kwam via mijn gedachte bij mijn inspiratie terecht, waar ik uiteindelijk mijn liefde voor vond. Het lijkt wel een sprookje.

Tot mijn volgende column.

Bart